Зустріч волонтерів літніх таборів у нац-парку “Слобожанський”

В неділю 14 грудня відбулася довгоочікувана зустріч волонтерів наших літніх еко-таборів. Зібралося 20-теро волонтерів з Харкова і навіть 2-є з інших міст - Віталік з Сум та Оля із Одеси!


Плануючи цей захід ще влітку, ми думали, що було б не погано зустрітися на природі, але через напружений графік змогли це зробити лише в грудні. Проведення зустрічі в місті не завадило нам зануритися в атмосферу лісу та таборів: зоряне небо було майже справжнім (зустріч проходила в Планетарії ;)), де-не-де можна було зустріти господарчий намет, кремати, пилки, гамак, наші табірні прапори та таблички. Вечірка мала бути костюмованою і приємно, що багато хто відгукнувся на наш заклик та прийшов якщо не в костюмі, то, принаймні, в масці лісового мешканця! Посиденьки на карематах навколо імпровізованого багаття довершували “ефект присутності” в лісі!!!


На початку зустрічі, як ведеться, всі знайомилися, адже більшість людей знали лише тих, хто був разом з ними в одному таборі. Перекидаючи клубочок одне одному, ми створили павутину, своєрідну мережу, яка символізує зв’язки між людьми. Також ми згадували про те, чому навчилися та те, що більше всього запам’яталось із наших літніх пригод: 


Далі було презентовано досягнення за 4 табори, які загалом відвідало близько 65 людей! Тож, з червня по вересень спільними зусиллями було прокладено еко-стежку та туристичний маршрут, облаштовано презентаційну залу та з нуля створено наметове містечко із усім необхідним для еко-свідомого життя в лісі! Скільки всього ми встигли, неймовірно! І це тільки завдяки нашим чудовим волонтерам! На підтвердження того, що все це було насправді, було показано відео-ролик (дякуємо Ігорю за невтомну зйомку та Льоші за монтування!) та слайд-шоу найкращої фото-підбірки наших літніх пригод. 

А ще ми грали в “напольну” монументальну гру із завданнями за мотивами нашого життя в лісі. Насміялися вдосталь та отримали купу задоволення, навіть не зважаючи на те, що не дісталися до фінішу. Ну що ж, Фортуна - така непередбачувана пані ;).


Наостанок, ми написали колективні листи волонтерам із інших міст, які не змогли приїхати. Листи вийшли прикольні та душевні, на кшталт того, що писали Шарік та Матроскін з Простоквашино :). І закінчили зустріч розповіддю про плани нашої організації на майбутнє та закликали всіх долучатися до проведення заходів у лісовому наметовому містечку.

Автор - Наталка Трофімова


Дописати коментар