Тренінг “методи неформальної освіти та роботи з волонтерами” (м. Харків, 21 листопада)

В межах проекту “Національний парк як осередок підвищення екологічної свідомості молоді” 21 грудня відбувся другий тренінг для працівників національних парків та громадських організацій. Організатором виступила ГО “Спілкування без кордонів”. В ролі тренера було запрошено Сюзану Кецмур, яка координує Школу волонтерів у м. Запоріжжя.

Підчас тренінгу розглядалися важливі теми, які допоможуть учасникам побудувати “здорові” взаємозбагачуючі відносини з волонтерами та побудувати рух. Так, було розглянуто, хто такий волонтер, які спільні риси присутні у всіх успішних волонтерських проектах, які кроки слід зробити для побудови стабільної роботи з волонтерами, як використовувати методи неформальної освіти у роботі з ними (та просто з молоддю), що необхідно для формування “здорових” стосунків у цій взаємодії, як можна мотивувати та заохочувати волонтерів.
Такі прості, на перший погляд, теми мають значно глибший підтекст та філософську основу і для досягнення ефективної роботи з волонтерами, треба й самому постійно вдосконалюватися та становитися кращою людиною. По підсумкам тренінгу кожен з учасників нагадав собі про те, наскільки справжня дружба між волонтерами та організаціями збагачує кожну із сторін. Але як і для досягнення будь-яких справжніх стосунків треба прикласти чимало зусиль і не лише “брати”, але й віддавати.





Дописати коментар