Розірвати коло повсякденності

Часом буває так, що живеш, навчаєшся, працюєш, відпочиваєш, а тої правди так і не знаєш!
А правда у тому, що за межами нашого щоденного життя, бачення та розуміння того, як влаштований світ та суспільство, існують й інші погляди та підходи. Іноді вони можуть бути кумедними та дивними, але часто вони більш інноваційні та прогресивні і то є вже зовсім новий етап розвитку суспільства та світу. Саме це почуття не покидало мене впродовж навчання на тренінгу та підчас мандрів Вірменією та Грузією. 

Це були відвідини міжнародного молодіжного еко-тренінгу з інтригуючою назвою "Valley of happiness", що відбувався у Вірменії з 14 по 24 лютого на висоті 1500 метрів над рівнем моря. Історія у фотокартках. 
Формат роботи. Стороння людина може скептично подумати, що це безлад, хаос та ледачість. Але саме з цього хаусу народжуються нові ідеї. Саме у розслабленій атмосфері люди виражають себе вільно та без пересторог, розвивають свою особистість.  
Перемикайтеся! Робота головою завжди, навіть коли лишається мало часу, змінюється фізичними вправами. Найкраща діяльність - це діяльність з радістю. Такі перерви допомагають завжди відчувати свою вмотивованість та дієздатність.

  Оскільки тренінг був еко, тож майже кожен з учасників у своєму повсякденному житті дотримувався зелених порад. Сандра з Німеччини створила світильник із використаних одноразових пакетиків чаю.  
Також за час тренінгу в ході експерименту було виявлено, що стільчик з паперу може існувати. 
Майже кожного ранку ми дивилися на світ з висоти гір, зустрічали сонце, занурювалися у гірські річки, досліджували безлюдну місцевість. 
Та знаходили містичні схованки, руїни.
Міжкультурний вечір - це ще одна цікава складова, яка допомагає молодим людям різних країн дізнатися про особливості культури, спробувати частування із далеких країн. 
Або навіть станцювати народні танці, відчувши ментальність народу.
Підчас презентацій організацій, кожен вже розмірковував, як саме можна примножити результати роботи, об'єднавишись та встановивши співпрацю.
Була можливість попрацювати і з кейсами, дізнатися, які труднощи виникають у дівчат з Литви підчас організації схожого на наш фестиваль. Кожна людина, маючи свій бекграунд та досвід, маючи своє, притаманне його культурі, міслення міг запропонувати новий підхід до вирішення проблеми. 
Вірменська організація, яка нас запросила на захід зараз знаходиться в процесі розбудови еко-центру в самісіньких горах. Як сказав Молдавський школяр-винахідник "це місце, де я хочу зробити пропозицію своїй майбутній дружині". Подорож до "долини щастя" надихала нас на створення майбутніх проектів та на гармонійні взаємини з всесвітом.
Отримавши заряд любові до природи та гір, в міні-командах ми розпочали роботу над моделюванням еко-центрів та сіл. 






Дописати коментар