Всесвітній кліматичний марш у Харкові

29 листопада 2015 року українці вперше підтримали всесвітній екологічний марш, який відбувся напередодні кліматичної конференції ООН у Парижі. Акція в Харкові була однією з найчисленніших по Україні, другою за масштабом після столиці. Цікаво, що ініціювали її дві дівчини, які зовсім не мали досвіду у проведенні акцій та керуванні проектами. Вони просто обурювалися бездіяльністю політиків та державних службовців стосовно екологічних проблем, а коли побачили заклик Avaaz до проведення кліматичного маршу у кожному місті по всій планеті, вирішили діяти. Вони презентували свою ідею на “Соціальному Вітаміні”, де познайомилися з активістами екологічного руху “Друг природи” та “Спілкування без кордонів”. Ми підтримали дівчат у організації акції. Ця історія дуже показова  — “Соціальний вітамін” згуртував вже чимало ентузіастів та виплекав кілька нових проектів!


Для того, аби зробити нашу екологічну акцію ще цікавішою, окрім марша ми провели цілу низку подій: екскурсії до “Чорнобильської історичної майстерні” та парку альтернативних технологій, майстер­клас з малювання еко­плакатів, кінопоказ про танення льодовиків та глобальні зміни клімату.
В результаті ми не тільки підтримали всесвітню акцію та продемонстрували солідарність зі міжнародним кліматичним рухом, а й спробували привернути увагу харків’ян до локальних екологічних проблем, проблеми викидів коксохімічного заводу, знищення зелених насаджень, проблеми сміттєзвалищ, недостатній розвитку велоінфрастуктури, тощо.

Дописати коментар