Від ідеї до реалізації



Проект “Від ідеї до реалізації”
ГО “Спілкування без кордонів” та Громадський рух “Друг природи” спільно з МВО “СВІТ-Україна” запрошують молодих харків’ян узяти участь у школі для соціально активних та ініціативних людей.

Що і навіщо?
У нелегкі часи тільки поєднавши наші зусилля ми можемо побачити докорінні зміни у середовищі нашого існування: довкіллі, міському просторі, суспільстві. Проект “Від ідеї до реалізації” розраховано на енергійну та ініціативну молодь, що прагне власним прикладом надихати суспільство на ефективні дії.

У рамках проекту буде проведено два заходи. По-перше, школа соціального активізму “І-дія”, у рамках якої учасники зможуть:
  • дізнатися про те, як функціонує суспільство, та як в ньому приживаються зміни; 
  • підвищити власну ефективність та розвинути особистісні якості; 
  • дізнатися чому та як краще працювати в команді для досягнення мети; 
  • попрацювати в групах над інтерактивним дослідженням активізму в міському просторі;
  • зрозуміти, що стоїть між ідеєю та реалізацією - дізнатися про життєвий цикл проекту, його складові, зрозуміти функції менеджера, оволодіти “інструментами” та інтернет-сервісами для ефективного менеджменту;
  • завдяки міні-гранту, отриманим знанням та навичкам втілити справжній проект! 
Другою, не менш важливою частиною проекту є ярмарок громадських ініціатив “Соціальний Vitamin” - захід у форматі open-space для всіх охочих, зустріч громадських ініціатив та активної молоді в одному просторі, де кожен із відвідувачів неодмінно знайде ідею собі до смаку та зможе долучитися до неї в якості волонтера чи співорганізатора.


В програмі Ярмарку:
  • презентація понад двадцяти різноманітних громадських ініціатив у форматі Open-Space ярмарку;
  • надихаючі історії від активістів, які пройшли свій унікальний шлях до втілення ідей; 
  • пізнавальні майстер-класи від представників організацій; 
  • інтерактивні методи пошуку однодумців; 
  • перфоманси на гостро-соціальні теми від митців. 
Коли?
31 січня - 1 лютого: перший дводенний тренінг школи активізму “I-дія”;
2-6 лютого: самостійна робота в групах - дослідження проявів активізму в міському просторі;
7-8 лютого: другий дводенний тренінг школи активізму “I-дія”;
8-20 лютого: планування та втілення соціальних акцій;
21 лютого, 13.00: ярмарок громадських ініціатив "Соціальний вітамін";
22 лютого: закриття школи, фінальна вечірка.

Як взяти участь?
Аби долучитися до школи, потрібно бути у віці від 15 до 35 та проживати у Харкові чи області. Для реєстрації необхідно заповнити анкету учасника до 25 січня включно і дочекатися відбору 20 кандидатів. Учасники, що пройшли відбір мають сплатити організаційний внесок у розмірі 100 грн. та брати участь у всіх заходах школи. Витрати на навчання та харчування покриваються за рахунок проекту та організаційного внеску. По закінченні школи учасникам видається сертифікат.

Якщо ж в тебе вже є діючий проект, який робить світ трошки кращим і ти хочеш представити свою ініціативу чи організацію, ярмарок громадських ініціатив “Соціальний Vitamin” - чудова можливість для тебе розповісти мешканцям Харкова про свою діяльність та знайти однодумців. Для цього необхідно заповнити анкету учасника ярмарку до 7 лютого включно.

В решті-решт, усі охочі матимуть змогу відвідати ярмарок: познайомитись із діяльністю інших активістів і, можливо, долучитися до однодумців.
Автор - Любов Гуманенко

Дописати коментар