Новорічний треш-арт у соціально-культурному центрі «Автономія»

Існує гарна новорічна традиція - звільняти будинок від старих речей: в Іспанії викидають меблі прямісінько на вулицю, в Голландії - одяг. Наша культура - також не виняток, ми так прагнемо звільнитися від усього старого під Новий рік, що перетворюємо на непотріб цілком придатні речі, які б могли слугувати вірою та правдою ще не один рік! Аби цього не сталося 27 грудня вже в шосте пройшов фрі-маркет "Без грошей" у соціально-культурному центрі "Автономія" (Сквот). 

Фрі-маркет проходив традиційно - гості розкладали свої речі по секціях - жіночий одяг, чоловічий одяг, взуття, іграшки, книжки та інші дрібниці. Були і несподівані "подарунки" від гостей - наприклад, хтось пропонував маленьких равликів, а хтось шукав новий дім для файного чорного кошеня. 

Наша команда "Спілкування без кордонів" та "Друга природи" провели для гостей (яких, до речі, було близько 200) та жителів Автономії треш-арт майстер-класи з виготовлення новорічних іграшок: зі старих журналів робили пишні ялинки і змійки-гірлянди, зі старих ламп і ниток - яскраві кульки, а стара консервна бляшанка перетворилася на милий плафончик. Використовували і контейнери з-під яєць, і пластикові пляшки, і картонні коробки з яких під кінець вечора виросла ялинка. 




По закінченні майстер-класів, наприкінці везора ми запросили всіх бажаючих у затишну презентаційну залу, де розказали про нашу організацію, минулі та майбутні проекти, про філософію громадського еко-активізму, обговорили питання зміни особистих звичок на більш екологічні, які цікавили присутніх. 


По всій Автономії весь вечір снували незвичайні люди, витали цікаві думки, велися душевні бесіди, гостинні жителів сквоту оадо вітали прибульців. Приємно було зустрітися та обговорити перспективи активізму з нашими давніми друзями, які активно підтримують добробут Автономії. 

У новому році всім бажаємо змінюючи свою поведінку, змінювати наше суспільство, не забувати, що найдорожче в цьому житті - любов, турбота і увага - все безкоштовно!)

Розвивайтеся, бережіть себе, своїх близьких і природу! 

Автор - Олена Ковальова

Дописати коментар